WordPress

WordPress Hemsida

Hemsidorna jag utvecklar, om det är en e-handel, en blogg eller en vanlig hemsida använder jag mig av WordPress. Det finns många anledningar till detta och i denna texten kommer jag ta upp några utav dom.

Storlek & Tillväxt
- WordPress har en 59,4% marknadsandel bland CMS.
- 26,4% av alla hemsidor i världen använder WordPress
- WordPress växer exponentiellt, communityn som använder WordPress växer och därmed utvecklingen av det.

Flexibilitet
WordPress är så kallat “open-source” vilket betyder att man som utvecklare och designer har möjlighet att ändra absolut vad som helst. Det finns inte som helst begränsningar med WordPress utan begränsningarna ligger hos utvecklaren.

SEO Vänligt
SEO står för Search Engine Optimization, kort sagt handlar du om hur din hemsida rankar på Google sökningar. WordPress är utvecklat från grunden med SEO i baktanke. Detta resulterar i att WordPress hemsidor generellt rankar högre på google än andra.

Säkerhet
Precis som med SEO är WordPress byggt för att vara säkert. Det kommer dock inte säkert direkt ur lådan, men med rätt webb och server konfiguration blir det svårt för hackare att ta över en WordPress hemsida.

Integration
WordPress integreras relativt enkelt med diverse andra system, dessa kan vara affärssystem, bokföringssystem, CRM system eller marknadsföringssystem.

Stora företag använder WordPress
Det är inte bara små företag som använder WordPress utan det används också av stora företag som The New Yorker, BBC America, Bloomberg Professiona, Sony Music, Sverige officiella hemsida, Microsoft New Center. Läs mer här.

Att utveckla en WordPress sida kan verka enklare än vad det är. Tyvärr är det inte bara att klick utan det finns fler saker att tänka på: Det mest uppenbara är att få den att se bra ut, sen ska den gå fort och vara optimerad för hastighet. Det måste också vara optimerad för google (SEO som jag skrev om tidigare). Den måste vara säker, mjukvaran måste hållas uppdaterad, man behöver ta backups för att inte riskera att förlora hela sin hemsida.

Behöver du hjälp att utveckla och designa en hemsida - kontakta då mig.