Facebook Reklam

Facebook Reklam & Annonsering

Facebook som ni säkert vet är ett utmärkt sätt till ökad digital exponering, ökad trafik på er hemsida, skapa lojala kunder och generera försäljning. Om ni inte har det rekommenderar jag starkt att skapa en Facebooksida.

Gilla det eller ej, men Facebook är fortfarande störst när det kommer till social media och oavsett storlek på ditt företag bör du utnyttja det. Här kommer några anledningar till att öka er Facebook närvaro genom Facebook reklam.

1. Folk spenderar mycket tid på Facebook
Över 40 miljoner har redan facebooksidor för sina företag och detta är av en anledning. I genomsnitt spenderar en person 1.72 timmar om dagen på social media och över 2 miljoner företag annonserar nu på Facebook.

2. Över 1 miljard användare
Enligt Facebook själva loggar 1.55 miljarder in på facebook varje månad och 1.39 miljarder via telefon. I augusti 2018 loggade över 1 miljard personer in på facebook på en enda dag.

3. Facebook's organiska exponering är inte bra
Genom att endast lägga upp statusar via er företagssida på Facebook når ni i snitt endast 0.5% av era följare tyvärr. Goda nyheterna är att genom Facebook reklam kan ni nå ut till många fler med låg budget. För 500 kr kan ni nå ut till 5-10.000 personer.

4. Facebook Targeting
Genom Facebook Targeting kan ni nå ut till endast exakt er målgrupp. Ni kan filtrera vilka era annonser ska visas för med bland annat geografisk plats, ålder, kön, intressen, kundbeteenden och anslutningar till andra facebook sidor.

5.Facebook Retargeting
Med Facebook Retargeting kan ni nå ut till personer som redan klickat (visat intresse) på era tidigare annonser, personer som varit inne på er hemsida, personer som har varit inne på er hemsida i över 5 minuter eller sett 5 sidor till exempel, till personer som har varor i kundvagnen eller till personer som har tidigare handlat.

vad kostar det?

Prisförfrågan